top of page
ta-betalt-om-prissattning-i-skapande-bra
nedladdning.jpg
lev-mer-pa-mindre.jpg
image0 (2).jpeg

Här följer ett urval av mina böcker. Böckerna kan beställas av mig på maria.osteraker@gmail.com. Porto ingår i priset (gäller inom Finland och Sverige). En del av böckerna finns även på Adlibris och i lokala bokhandlar. 

Ta betalt! Om prissättning i skapande branscher

2010, Liber förlag
Nominerad till årets marknadsföringsbok i Sverige
25 €

I boken diskuteras bland annat: Vad är det jag säljer  - ur kundens perspektiv? Vad är det kunden värdesätter i det jag skapar? Vad kostar det mig egentligen att göra det jag gör? Ska jag sälja dyrt eller billigt? Hur gör jag för att prata pris med kunden? Boken är i första hand skriven för dig som ägnar dig åt konstnärlig eller skapande verksamhet som yrke. Men boken kan läsas av alla som vill utveckla sin affärsidé, förstå sina kunder bättre och ringa in några riktigt goda skäl till att ta betalt!

Smakprov ur boken hittar du här

SJÄLVHUSHÅLLNING I PRAKTIKEN

2015, Norstedts (Reviderad nyutgåva 08/21)
Boken är översatt till norska och finska. 
Slutsåld för tillfället. Reviderad nyutgåva kommer i augusti. Köps via bokhandel. 

 

Följ med Maria Österåker och hennes familj i deras självhushållande vardag på en liten gård i Österbotten. Maria målar upp en realistisk bild över vad som är viktigt att tänka på, hur man prioriterar och vad som ger bäst resultat. Vi kan alla göra något för att bli mer självhushållande. Maria skriver roligt och engagerande och delar frikostigt med sig av misslyckanden, hårt förvärvade erfarenheter och triumfatoriska ögonblick då familjen har nått nästa mål i strävan att leva mer på mindre.

 

 

LEV MER PÅ MINDRE

 

2012, Österåker & Österåker Ab
28 €

En dag vaknade vi upp och märkte att världen basunerade ut budskap om miljömedvetenhet, hållbarhet, ekologi och hela grejen med att klara sig själv. Saker som med tanke på vårt österbottniska arv borde sitta i vår ryggmärg. Förfärat märker vi att så inte är fallet. Vi vet inte hur vi bakar vårt eget bröd, odlar våra egna morötter, matar våra egna hönor eller kokar vår egen pastasås. Allt för länge har vi förlitat oss på att någon annan tar hand om allt det här och vi känner att vi inte längre har kontroll över vad vi äter eller hur vi påverkar världen. Precis där och då bestämmer vi oss för att börja leva mera medvetet och resultatet av vår resa har du i din hand.

Smakprov ur boken hittar du här. 


 


jobba mindre, lev mer

 

2021, Österåker & Österåker Ab
22 €


Vi är många som önskar oss ett lugnare liv, men vad händer när jobbet saktar ner? Maria Österåker berättar här personligt om hur hon tvingats omvärdera sin syn på pengar, framgång, mening och identitet.

- Vi kan våga många olika saker. Jag vågade jobba mindre. Jag ville ta dagen som den kom, ta reda på om mina idéer och drömmar gick att förverkliga, samtidigt som jag ville tillbringa mer tid med min familj. Jag närde en dröm om att hinna prata, skratta och baka bullar. Livet hade även lärt mig att om jag gav mig själv möjlighet att sänka mina stressnivåer, på samma gång som jag gav mig tid att ta hand om min kropp, skulle jag se ett resultat som sträcker sig över ett helt liv. Jag sade upp mig för att jag ville känna livet
 

bottom of page