top of page

övrigt

Kreativ hjärna uthyres!Har ni behov av att sätta er ner och behandla en specifik utmaning i er organisation?
Tillsammans dra upp riktlinjerna för ert arbete och er verksamhet? Få en utomståendes syn på saken? Mötas av knepiga och tankeväckande frågor? Jag hjälper så gärna till där jag kan!

 

Min hjärna kan hyras för några få kreativa timmar eller för en eller flera dagar tillsammans. Jag föredrar att komma till er och på plats och ställe få ta del av era tankar och idéer, men önskar ni att jag på förhand fördjupar mig i något specifikt tema går även det bra.

Behöver ni komma igång med ert strategiarbete, tänka djupare kring synlighet och marknadsföringen utåt, jobba med den interna marknadsföringen eller inspireras till att tänka bredare? Då är det bra med en kreativ hjärna.


Prata pengar

Det här är en föreläsning om ekonomisk uppfostran. Många av våra ungdomar växer idag upp i ett materialistiskt samhälle, där saker skall hända direkt. Det individuella värdet styrs av ekonomiska förutsättningar och det är en mänsklig rättighet att konsumera. Om man har råd är sedan en bisak. Färre ungdomar än tidigare förstår sig idag på pengars värde. Så ökar också problemen med snabblån samtidigt som den grundläggande förmågan att nöja sig med mindre minskar. Är det här något du diskuterar med dina barn?

 

Jag är utbildad inom ekonomi och har  ekonomiskt uppfostrat tre tonåringar. Dessutom har jag jobbat som ekonomilärare på högstadiet och har lyssnat till hur många ungdomar idag tänker kring pengar och konsumtion samt betraktat hur det ekonomiska tänkandet rör sig ute i samhället.

Under föreläsningen delar jag med mig av mina tankar kring ungas ekonomi och vilka frågor som borde ingå i en normal ekonomisk uppfostran. Jag ger dig även många praktiska tips om hur du pratar pengar med ditt barn och din tonåring. 

Här kan du lyssna till när jag pratar om "Barn och pengar" i finlandssvensk radio (från 9.30 framåt) . 


 

play-button-vector-700-232714149.jpg
bottom of page