top of page

prissättning

Behöver du bli bättre på att ta betalt?

Föreläsningen ”Konsten att ta betalt!” ger dig konkreta tips och idéer för hur du prissätter din produkt eller tjänst och hur du skapar värde i det du säljer.  Under föreläsningen går vi genom de fällor vi vanligtvis trillar i när vi tänker pris och lär oss konstatera det faktum att det kunden värdesätter, betalar hen också för.


Vi lär oss bland annat fyra perspektiv på prissättning -självbaserad prissättning, kostnadsbaserad prissättning, marknadsbaserad prissättning och kundbaserad prissättning. Vi går igenom den psykologiska aspekten av prissättning och vi går igenom vardagliga situationer som att pruta och att välja ut den mest lönsamma produkten/tjänsten i vårt koncept.

Till grund för föreläsningen ligger Marias bok ”Konsten att ta betalt -Prissättning som logik, magi och psykologi". Du kan läsa mer om boken här. 

 

Konsten att ta betalt! kan antingen hållas som föreläsning på 1½-3 h eller som en workshop som  sträcker sig över en hel dag. Det är även möjligt att under workshoppen jobba med egna datorer och t.ex. lära sig att göra upp en enkel prissättningskalkyl i Excel.

Se mig prata om prissättning i ALMIS enkla filmer om företagsekonomi eller 

 

Lyssna när jag i podden "Nästa steg" pratar om prissättning:

1637097097755-a1f2c263273f0edda3ad72cc23387d6d.jpeg
bottom of page